Workshop de dezvoltare personala prin mindfulness

Controlul anxietatii (atacuri de panica, stres, fobii)
octombrie 19, 2018
Depasirea depresiei si a crizelor existentiale
octombrie 19, 2018

Workshop de dezvoltare personala prin MINDFULNESS

dezvoltare personala

Workshopul de mindfulness este o metoda de psihoterapie, care permite participantilor sa isi regaseasca spontaneitatea, ofera o viziune diferita asupra experientelor de viata prin retrairea si regandirea lor dintr-o alta perspectiva, mult mai apropiata de esenta fiecaruia dintre participanti.

 

Scopul abordarii mindfull este sa ne ajute sa ne eliberam energia pentru a trai o viata libera de constrangeri ce generau suferinta.  In procesul constientizarii gasim de multe ori similitudini cu situatiile traite de ceilalti participanti, ceea ce poate fi vindecator. Metodele de actiune sunt atat de puternice incat sa te ajute sa iti creezi o modalitate sigura de a te vindeca de trecut, de a iti revitaliza viata si a indrazni sa iti imaginezi viitorul asa cum ti-l doresti.

Cele mai folosite metode de terapie cu ajutorul mindfulness-ului sunt cele aplicate pentru a reduce stresul din viața unei persoane, în terapia cognitivă (MBCT), terapia comportamentală dialectică (DBT) și terapia prin acceptare și angajament (ACT).

Aceste practici au fost construite cu scopul de a face pacientul să-și concentreze atenția pe evenimentele din prezent într-un mod în care experiențele respectivei persoane sunt privite fără a judeca sau critica negativ deciziile luate. Deci, obiectivitatea adusă în discuție este un element important.

Mindfulness implică creșterea toleranței unei persoane atunci când întâmpină sentimente și emoții negative prin antrenarea creierului, folosind tehnici de meditare, exerciții de respirație și yoga.

În general, terapia bazată pe mindfulness poate să ajute la ameliorarea simptomelor de stres, a durerilor fizice, dar poate fi folosită și pentru a trata o varietate de simptome și probleme psihice.

  • Metoda aplicată pentru problemele de stres poate să fie folosită și ca ajutor când vine vorba de dureri cronice, cancer, anxietate sau alte probleme cronice.
  • În corelație cu terapia cognitiv comportamentală, aceasta metodă este folosită pentru tratarea depresiilor recurente, anxietate, tulburări alimentare, atacuri de panică, ADHD, hiperactivitate, tulburări bipolare și chiar PTSD, printre altele.
  • Terapia comportamentală dialectică este folosită în principal pentru tratarea ideației suicidare, PTSD-ului, tulburărilor de personalitate și cele alimentare, automutilarea, abuzul de substanțe și depresia.
  • Iar terapia prin acceptare și angajament este deseori o abordare în tratamentul pentru anxietate, abuzul de substanțe, dureri cronice, cancer, psihoze și depresie.

În vest, terapiile cu ajutorul mindfulness-ului au început să devină din ce în ce mai acceptate și folosite. Mindfulness-ul își are originile în tradiții și obiceiuri antice budiste cum ar fi Vipassana și meditațiile Zen.

Cursul se adreseaza: oricaror persoane dornice de dezvoltare personala, de a afla lucruri noi despre ele insele, deschise catre autocunoastere si curioase in legatura cu metoda psihodramatica.

Numar de participanti: maxim 12.

Tinuta: se recomanda una lejera.

Durata: 4 ore – 17.00-21.00.  La cererea participantilor, se poate constitui grup de dezvoltare personala cu intalniri saptamanale/bilunare, in functie de preferinte.

Cost: 60 lei (pentru cine participa prima data) sau 50 lei pentru studenti/masteranzi sau persoanele care au mai participat la cursurile organizate la cabinet.